Cimkek

Kismanók és a Montessori

Egy otthonülő anyuka vagyok, aki imád foglalkozni kislányával. Dia hamarosan 5 éves, 4 órát tölt naponta német óvodában, délután viszont sokat játszunk, barkácsolunk, rajzolunk, olvasunk. Néha Montessori játékokat is kipróbálunk . Természetesen a megfelelő mozgás mennyiségről és a helyes táplálkozásról sem feledkezünk meg :) Márciusban még egy kislánnyal gyarapodik kis családunk, amit már nagy izgalommal várunk.

Friss topikok

  • anya01: @f_kriszti: Kedves Kriszti! Köszönjük a soraidat. A jatekot alapvetöen lefotozhatom mikor lesz eg... (2010.01.29. 11:49) Egy kis matekozás!

Linkblog

HTML

Egy kis matekozás!

2009.11.21. 16:47 | anya01 | 2 komment

 

Ma Dia matekozni akart így előkerült egyik nagyon kedvelt játékunk. Mivel 10-es számkörben mar nagyon ügyesen összead és kivon (igaz az ujjait azért használja számolás közben) nagyon szereti ezt a játékot, mert sikerélménye van benne.
 
 A feladatokat nem lehet elrontani, mert a feladat lapok rákerülnek egy lyukacsos műanyagra ahova a römi darabokat bele kell szúrni. Csak a helyes römit lehet a feladat lapra helyezni. Az első 2 -3 feladat nagyon egyszerű, aztán fokozatosan nehezedik. Így a kicsi saját tempója szerint tud tovább haladni.
 
 
 
4 -7 eves gyerekeknek ajánlott 20 –as számkörig. Sajnos azt nem tudom, hogy Mo-on lehet e kapni, és ha igen, milyen névenL.
Én nagyon olcsón találtam rá egy second –hand játékboltban: 3 euró, viszont a boltban 35 eurót is elkérnek érte. Ma megnéztem gyorsan az ebayen és 2 darabot is találtam, pillanatnyilag 1 eurón mindkettő. A posta biztosan meg bele kerül 5 – 8 euróba de meg mindig jóval olcsóbb a bolti árához képest.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatszva-tanulunk.blog.hu/api/trackback/id/tr651542017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f_kriszti 2010.01.28. 20:07:34

Szia!

Super jó ez a játék! Nem tudnáb be-scannelni?
Gratulálok az oldaladhoz! Csak most találtam rá, de igazi kincsek vannak itt! Gyakori vendéged leszek!

Kriszti

anya01 2010.01.29. 11:49:14

@f_kriszti:
Kedves Kriszti!
Köszönjük a soraidat.
A jatekot alapvetöen lefotozhatom mikor lesz egy kis idöm de sajnos igy nem igazan hasznalhato. Ugyanis mindegyik römi hatan kis labak vannak ami arra a celra szolgal, hogyha egy lapot rateszel a tablara akkor csak a megfelelö szam talal egy adott helyre. Azaz ha az van, hogy 6 + 2 akkor a gyerek hiaba probal 5-öst tenni a 6-os helyere mert nem müködik.
Remelem erthetö valamennyire. Eppen ezert nagyon erdekes ez a jatek mert elrontani nem lehet a feladatokat.

Üdv.
Anya01
süti beállítások módosítása