Cimkek

Kismanók és a Montessori

Egy otthonülő anyuka vagyok, aki imád foglalkozni kislányával. Dia hamarosan 5 éves, 4 órát tölt naponta német óvodában, délután viszont sokat játszunk, barkácsolunk, rajzolunk, olvasunk. Néha Montessori játékokat is kipróbálunk . Természetesen a megfelelő mozgás mennyiségről és a helyes táplálkozásról sem feledkezünk meg :) Márciusban még egy kislánnyal gyarapodik kis családunk, amit már nagy izgalommal várunk.

Friss topikok

  • anya01: @f_kriszti: Kedves Kriszti! Köszönjük a soraidat. A jatekot alapvetöen lefotozhatom mikor lesz eg... (2010.01.29. 11:49) Egy kis matekozás!

Linkblog

HTML

Önállóság

2009.12.14. 10:22 | anya01 | Szólj hozzá!

 

Montessori nevelés célja: független,önmagát ellátni képes, dolgos, kreatív, önállóan gondolkodó, problémamegoldó, segítőkész ember formálása. Koncepciójának lényege,hogy a gyerekek saját tevékenységük során tanulnak. Alapfeladat olyan környezet létrehozása, amely a gyerekeket minél több örömet nyújtó, életkoruknak megfelelő, és képességeiket fejlesztő tevékenységre motiválja.
 
Nálunk az egész lakás kialakításánál figyelembe vettük, hogy Dia minél könnyebben és minél kevesebb segítséggel el tudja látni önmagát.
Pl. villanykapcsolók magassága, saját kis fogas, a ruhaszekrényének mérete és berendezése, dobogó a fürdőszobai kagyló elöt stb.
Ezek alapvetően mind apróságok, amik nagyon megtudják könnyíteni a gyerek és a szülő életét egyaránt.
A gyerek nem érzi elveszetnek magát, a napi rutin része, hogy elpakol maga után (mert mindent elér és mindennek ismeri a helyét), kap egy fajta függetlenséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatszva-tanulunk.blog.hu/api/trackback/id/tr711595949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása