Cimkek

Kismanók és a Montessori

Egy otthonülő anyuka vagyok, aki imád foglalkozni kislányával. Dia hamarosan 5 éves, 4 órát tölt naponta német óvodában, délután viszont sokat játszunk, barkácsolunk, rajzolunk, olvasunk. Néha Montessori játékokat is kipróbálunk . Természetesen a megfelelő mozgás mennyiségről és a helyes táplálkozásról sem feledkezünk meg :) Márciusban még egy kislánnyal gyarapodik kis családunk, amit már nagy izgalommal várunk.

Friss topikok

  • anya01: @f_kriszti: Kedves Kriszti! Köszönjük a soraidat. A jatekot alapvetöen lefotozhatom mikor lesz eg... (2010.01.29. 11:49) Egy kis matekozás!

Linkblog

HTML

Matematika másképpen

2010.01.11. 20:21 | anya01 | Szólj hozzá!

 

Ma este előkerült egyik könyv, amiről már arra sem emlékeztem, hogy létezik: V. Binét Ágnes-Gyurka számolni tanul. Persze Dia választása volt, minden este ő keresi ki a polcról, hogy aznap mit olvassunk.
Rég járt a kezemben ennyire jó és hatékony gyerek könyv. V. Binét Ágnes nevét látván gondoltam, hogy nem érhet csalódás, mostanában olvastam éppen a Mérei Ferenc – Binét Ágnes: Gyermeklélektan című könyvet. (erről majd máskor)
„Gyurka számolni tanul“ alapvetően egy mese könyv ahol a gyerekek nagyon szórakoztató módon tanulhatnak meg összeadni – kivonni tízes számkörben.
Ma este a 6-os számig jutottunk el, holnap szeretnénk befejezni. (Persze Dia szívesen vette volna, ha meg ma végigolvassuk, de nem akartam öt túlterhelni egyszerre túl sok információval)
Annak ellenére, hogy lányom már nagyon jól elboldogul a számolással még számára is akadtak olyan kérdések, hogy alaposan elgondolkodott mielőtt válaszolt volna.
A könyvet 5 eves kortól ajánlanám (egyébként a főszereplő Gyurka is egy 5 eves kisfiú).
Utánanéztem egy kicsit, és sajnos úgy látom, hogy a könyvet manapság már nem forgalmazzák (amit nem is értek, mert annyi buta és értelmetlen könyv van a polcokon) de kis szerencsével Teszveszen, Vaterán, könyvtárban vagy esetleg antikváriumban biztosan megtalálható.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatszva-tanulunk.blog.hu/api/trackback/id/tr101664512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása