Cimkek

Kismanók és a Montessori

Egy otthonülő anyuka vagyok, aki imád foglalkozni kislányával. Dia hamarosan 5 éves, 4 órát tölt naponta német óvodában, délután viszont sokat játszunk, barkácsolunk, rajzolunk, olvasunk. Néha Montessori játékokat is kipróbálunk . Természetesen a megfelelő mozgás mennyiségről és a helyes táplálkozásról sem feledkezünk meg :) Márciusban még egy kislánnyal gyarapodik kis családunk, amit már nagy izgalommal várunk.

Friss topikok

  • anya01: @f_kriszti: Kedves Kriszti! Köszönjük a soraidat. A jatekot alapvetöen lefotozhatom mikor lesz eg... (2010.01.29. 11:49) Egy kis matekozás!

Linkblog

HTML

Hosszú poszt!

2010.02.24. 11:03 | anya01 | Szólj hozzá!

 

Már megint eltűntünk egy jó időre de ez nem azért van, mert nem haladtunk volna a munkánkban, sőt inkább túlságosan is elfoglaltak voltunk.
Az utolsó hetekben nagyon kerestünk parasztházat a Bakonyban. Ez egy nagy álmunk a férjemmel, hogy hamarosan sikerül ott venni egy karakteres ingatlant, ami nagyon sokat nyújtana gyerekeinknek.
Igazából amolyan 7végi vidéki ház funkciója lenne, nagy telekkel ahova a gyerekövöket gond nélkül ki lehet engedni.
Sajnos nem annyira egyszerű megtalálni a megfelelő házat (lehet, h mi akarunk túlságosan sokat). Azt szeretnénk, ha tornácos lenne, a falu ne legyen kihaló félben, a Bakonyt már az udvarról is láthassuk és a ház belseje minél karakteresebb legyen.
Nos, a dolog nem megy olyan gyorsan, mint azt én szerettem volna de, reménykedem benne, hogy hamarosan belefutunk az álom házba.

 

Közben farsang is volt ahol Dia nagy sikert aratott a katicás jelmezévelJ
 

 

Dia betöltötte az 5 évet a napokban. Olyan hihetetlen, hogy így rohan az idő. Tényleg olyan érzésem van, hogy csak most született és mar olyan nagylány.

 

Lányom egyik kedvenc szórakozása mostanában a fényképezés. Még karácsonyra kapott a húgoméktól egy gyerek fényképezőgépet. Nem tudom, hogyan tudtunk létezni eddig nélküle J, ugyanis a sarki boltig sem hajlandó elmenni Dia a gép nélkül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az utóbbi időben eldöntöttem, hogy ideje lesz nagyobb hangsúlyt fordítani a vallásra. Dia eddig is szívesen hallgatót bibliai történeteket és szinte minden este imádkozik de, most szeretném egy kicsit komolyabban venni.
Továbbra is fő forrásunk a gyerek biblia, amit előző posztban említettem, illetve rengeteg anyagot találni a köv. címen: http://www.lapbooklessons.com/BibleLapbook.html

 

 

 

Hang bingo: mostanság elég gyakran gyakoroljuk, szerintem egy nagyon jó fejlesztő játék.
Letölthető sok más érdekes ötlettel együtt a köv. Címről: Sound Bingo by Ami: http://www.homeschoolshare.com/workbox.php

 

 

 Rendszerezés: habár mi nem órarend szerint játszunk-, tanulgatunk, azért egy bizonyos rendszer akkor is szükséges tapasztalatom szerint.
A foton látható mappa tárolót használjuk erre a célra. Minden polcon különböző  témájú dolgok találhatok: olvasás (Lexi), matek (kép és szöveg gyűjtemény számolni tanuló gyermekeknek), vallás: gyerek biblia, kreatív ( pillanatnyilag Irka – firka), logika – beszédfejlesztés ( Mit gondolsz?)

 

 

 

 

 ABC: A Lexi mellett újra elkezdtük tanulni a betűket játékos formában. Dia már ismeri a nagy betűket, de mivel a kis betűkből csak néhányat ezért elölről kezdtük az egészet.

Forrás: Lexi (5-7 eveseknek)
              Blanko Junior társas
              Dia készít egy saját ABC könyvet
              Zengő ABC DVD – itt megtalálható némi részlet: http://zengoabc.hu/
               Manó ABC
              Manó olvasás 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És végül lassan beköszönt a tavasz J, hamarosan Dia kipróbálhatja a korcsolyát kint is a szomszédok nagy örömére.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatszva-tanulunk.blog.hu/api/trackback/id/tr41786224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása